sobota 1. června 2013

Svíčková s knedlíkem

Na první pohled se může zdát, že tento recept tady nemá co dělat, ale nejedná se o klasickou svíčkovou, ale o zdravější verzi :)
Tento recept je z knihy Petra Havlíčka, kterou sem si kdysi půjčila. :)


Svíčková s knedlíkem

Suroviny:


  • 500 g hovězí svíčkové, popřípadě libových hovězích plátků
  • 2 lžičky oleje
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 1 l zeleninového vývaru, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, stévie nebo cukr(na oslazení), ocet
  • 150g bílého jogurtu.
Na  knedlíky
  • 6 celozrnných rohlíků
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
Na oleji orestujeme cibuli a podlijeme vývarem. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do zeleninového základu. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Když je maso měkké, vyjmeme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec vmícháme bílý jogurt, do kterého předem přimícháme lžíci rozmixované, horké omáčky.
Tvrdší celozrnné rohlíky nakrájíme na kostky a polijeme je mlékem. Pak z rohlíků mléko vymačkáme, přidáme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Těsto necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Pak namočenýma rukama vytvarujeme koule, které vaříme v páře asi 15 minut.
Podáváme s omáčkou a masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat